Site pictogram MKBwebPro

Responsive website uitleg waarom belangrijk

responsive website uitleg

Responsive website uitleg waarom belangrijk

Responsive website uitleg waarom belangrijk.

Een responsive website is een website die zo ontworpen is of gebouwd dat hij zich aanpast aan het scherm waarin hij bekeken wordt. Dat kan het scherm van een Smartphone zijn, een LED-scherm of van een smartwatch. Een responsive website richt zeer meer op het goed weergeven van het ontwerp van de site dan op de inhoud. Hij reageert als het ware op de afmeting van het scherm waarin hij wordt gebruikt. Ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. De website zal altijd reageren. Het is ontstaan, omdat gemak nu eenmaal de mens dient. De bezoeker hoeft nu niet met zijn vingers het scherm groter of kleiner te maken bijvoorbeeld. Ook de knoppen en de navigatie-elementen passen zich aan, waardoor ze makkelijker te bedienen zijn.

Het gebruik van smartphones is enorm gestegen en zal waarschijnlijk alleen maar stijgen. Het is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken: mensen met hun blik op de telefoon. Een responsive website richt zich vooral op de doelgroep die zo een telefoon gebruikt. Weet dat meer mensen tegenwoordig zoeken via een mobiel apparaat dan via de desktop. Het heeft zowel voor-als nadelen.

Voordeel

U heeft maar één website nodig waardoor u niet een site hoeft te ontwikkelen speciaal voor mobiel gebruik. Die website hoeft maar op één plek te worden bijgehouden.

Het kan positief werken voor de zoekmachine, want die hoeft nu maar dus één site te bekijken.

Bezoekers zullen eerder op uw site blijven wanneer ze merken dat het gebruiksvriendelijk is en daardoor hoogstwaarschijnlijk  verder klikken op uw site en tot transacties overgaan. Ook zullen ze sneller terugkeren wanneer ze een goede ervaring beleven in gebruik.

Nadeel

Heeft de bezoeker een trage telefoon of een trage internetverbinding, dan kan het lang duren voordat de website wordt geladen.

Daar de site nu is aangepast voor een kleiner scherm, kan het gebeuren dat sommige onderdelen op uw site niet goed naar voren komen en daardoor helemaal niet worden gezien.

Advertenties op uw site kunnen zo gebouwd zijn dat ze niet voldoen aan de eisen en daardoor niet meekomen.

Scoren

Wanneer Google ziet dat u zo een website heeft, komt u hoger in de ranglijst. U kunt via een gratis tool van Google, de webmaster tool, controleren of uw website gebruiksvriendelijk is voor een mobiel apparaat. U kunt de snelheid en de inhoud van uw site analyseren via Google PageSpeed.

Inhoud

Prioriteit geven aan de inhoud blijft een vereiste. Zonder goede inhoud komt u niet hoog in Google en kunnen de bezoekers verdwalen in uw site. Weet wat u wilt aanbieden en wat de bezoekers graag lezen. Vooral bezoekers van uw site met een mobiel apparaat zijn geïnteresseerd in het snel krijgen van informatie en wat minder in de mooie plaatjes bijvoorbeeld. Stel prioriteiten aan de inhoud.

Daarbij komt u al snel op design. Het is makkelijker om van begin af aan een responsive website te maken, dan een bestaande website aan te moeten passen.

Toekomst

Een responsive website heeft de toekomst. De voorspelling is dat steeds meer mensen gebruik zullen maken van mobiele apparaten. Meer dan het gebruik van een desktop thuis. Die trend is niet te stoppen en het is belangrijk om daarin mee te gaan, wilt u succes hebben van uw website.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten