Scoren in google maps

Google maps, u kent het ongetwijfeld. Het is een fijn middel om een adres op te zoeken en de route er naar toe te bepalen, al kunt u dat ook overlaten aan uw navigatiesysteem. Maar u kunt meer met google maps, ook als het gaat om u, uw bedrijf en uw website te promoten.

Het belang van mobiel internet neemt alleen maar toe, wat allerlei ontwikkelingen teweeg heeft gebracht. Eén daarvan is dat mensen steeds specifieker zoeken en steeds relevante zoekresultaten verwachten, liefst bij hen in de buurt. Google speelt daarop in door lokale zoekresultaten te laten zien, met een afbeelding erbij.

Hoe kunt u daar met google maps op inspelen?

Allereerst door uw NAW gegevens (naam, adres en woonplaats) op uw website te plaatsen, daarmee verhoogt u ook de betrouwbaarheid van uw website. Als u alleen de NAW gegevens als tekst plaats, zonder er verder iets mee te doen, hebben alleen de bezoekers die uw website al kunnen vinden er iets aan. Het verhoogt uw vindbaarheid in Google niet, daarvoor moet u de NAW gegevens labelen. Dat betekent dat u er voor zorgt dat Google het als adres herkent, Google werkt met een semantische zoekmachine, die moet wel ‘geïnformeerd’ worden dat het om een adres gaat.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, is een technisch verhaal. U kunt de zogenoemde ‘rich markup’ van http://schema.org/LocalBusiness. Hieronder staat een voorbeeld code:

<div itemscope itemtype=”http://schema.org/LocalBusiness”>
<span itemprop=”name”>Bedrijfsnaam</span>
<div itemprop=”address” itemscope itemtype=”http://schema.org/PostalAddress”>
<span itemprop=”streetAddress”>Adres</span>
<span itemprop=”addressLocality”>Plaats</span>,
<span itemprop=”addressRegion”>Provincie</span>
<span itemprop=”postalCode”>Postcode</span>
</div>
Phone: <span itemprop=”téléphone”>Telefoonnummer</span>
</div>

Het is aan te bevelen om naast de NAW gegevens ook een google map met de locatie van uw bedrijf toe te voegen, dat kunt u het beste aan uw website bouwer over laten. Via deze link kunt u zelf een google map met uw bedrijfsgegevens aanmaken: google maps.

Google plus bedrijfspagina

De volgende stap is om een bedrijfspagina aan te maken bij Google plus. Hier kunt u dezelfde gegevens vermelden, zorg er wel voor dat uw bedrijfsgegevens identiek zijn als in google maps, zodat als mensen uw bedrijf zoeken er meteen het bekende kaartje bij staat.

Om het effect te vergroten is het aan te bevelen dat u uw bedrijfspagina en uw website aan elkaar koppelt, daar de URL van uw bedrijfspagina als ‘publisher’ te vermelden in de broncode van uw website.

Verrijk uw content

Wat u altijd in de gaten moet houden, is de algemene SEO regel: hoe rijker de content is, des te beter scoort de website, over het algemeen. Met andere woorden: een site met veel content zoals afbeeldingen, video’s, (externe) links, reacties of reviews etc. zorgt voor een betere vindbaarheid dan alleen maar tekst. Dat geldt uiteraard ook voor uw Google plus pagina.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *