Een google foefje voor meer bezoekers maar niet perse hoger in google
Of mensen willekeurig aan het surfen zijn op het internet, of juist op zoek zijn naar specifieke informatie, één ding is zeker. Plaatjes zeggen meer dan woorden alleen! Of het nu gaat om een foto of een emoji, het gaat er niet alleen om het verhaal te verduidelijken, het gaat er om de aandacht te trekken.
Een Google foefje helpt!
Wat u zou kunnen proberen is om een emoji toe te voegen aan de title tag van uw pagina. Het zal er niet toe leiden dat uw ranking in Google omhoog gaat, maar u valt wel meer op!
U kunt proberen emoji’s toe te voegen aan de title tags van artikelen waar u veel bezoekers mee trekt, of juist bij artikelen die minder bezoekers trekken. Hoe dan ook, door dit ‘Google foefje’ toe te passen, valt u wel op in de massa zoekresultaten. Dus zult u allicht meer kliks en dus meer bezoekers trekken. Dit zonder te stijgen in Google, hoewel? Doordat het aantal kliks en dus bezoekers van uw site stijgt, kan het zomaar zijn dat u toch stijgt. Reden te meer om het te proberen, wat heeft u te verliezen?
Wat zij emoji’s?
Een emoji is feitelijk niets anders een serie van symbolen, ook wel emoticons genoemd, die zijn ontstaan in Japan. In de loop van de tijd is het gebruik algemeen geaccepteerd en overal gebruikt, ook in e-mails of chatapps. Tegenwoordig worden de (Unicode) karakters automatisch omzet in afbeeldingen, wat het gebruik vergemakkelijkt.
Emoji’s maken snel duidelijk wat de gebruiker wil zeggen, ze zijn dan ook niet meer weg te denken.
Maas in de regels
Het zal u niet verbazen dat het helemaal niet de bedoeling is van Google dat u dit foefje toepast. Google wil graag de zoekresultaten ‘schoon’ houden, en heeft in het verleden al auteurs foto’s en video thumbnails verwijderd.
Ook de emoji’s heeft Google een tijd lang er uitgefilterd, sinds vorig jaar is het weer toegestaan. Hoewel Google het niet goedkeurt, worden websites die ze gebruiken niet bestraft. Dat betekent dat u dit Google foefje toe kunt passen om te stijgen in de zoekresultaten op uw (populairste) artikelen.
Hoe past u het toe?
Hier kunt u een overzicht vinden van de emoji’s: Emoji’s. U kunt de emoji’s kopiëren, of anders de code in de title tag plakken. Het is wel zo dat bij de meeste Content Management Systemen, ofwel de software waarmee uw pagina gebouwd is, dit niet zal werken. Als u de emoji’s in de title tag geplakt heeft, worden ze er vervolgens weer uitgefilterd. Als dat het geval is, is het aan te bevelen dat u even contact opneemt met uw websitebouwer.
In de meeste gevallen zult u naar alle waarschijnlijkheid de meest populaire en bekende emoji’s gebruiken. Minder bekende emoji’s kunnen niet worden herkend, dat ziet u een vreemd vierkantje □. Het is dan ook aan te bevelen eerst te testen of de emoji die u wilt gebruiken ook herkend wordt door de belangrijkste browsers. Ook is het aan te bevelen te kijken of de emoji aansluit bij uw doelgroep en bij de inhoud van het artikel.
De toekomst van het Google foefje
Of in de toekomst Google het gebruik van emoji’s zal blokkeren of anderszins dwarsliggen is niet duidelijk, de toekomst zal het leren. Als steeds meer websites dit foefje toepassen, zal de werking allicht ook afnemen. Daarom is het zaak alert te blijven en te kijken naar steeds andere, nieuwe manieren om op te vallen. Ook al leidt de door u gekozen methode niet direct tot een stijging in de zoekresultaten, als u meer kliks en dus bezoekers krijgt, gaat dat vanzelf!
0 reacties