Hoe krijg ik mijn webwinkel hoger in google

Hoger in Google ’s zoekresultaten lijst terechtkomen is natuurlijk superbelangrijk voor jouw webshop. Als potentiële klanten op zoek zijn naar producten die jij verkoopt, dan wil je graag dat ze jouw website snel vinden. Ingewikkeld? Dat valt wel mee hoor. Je hoeft echt geen doorgewinterde ICT’er te zijn om dat voor elkaar te krijgen. 

Met onderstaande tips (en een beetje Handigheid van jezelf) kun je een heel eind komen. 

Hoger in google door het goed toepassen van SEO

Je hebt de term SEO vast vaker gehoord. Het betekent Search Engine Optimization en dat houdt in dat je jouw website optimaliseert voor zoekmachinesDit doe je, kort gezegd, door antwoord te geven op de vraag van de zoeker. Hiervoor is het belangrijk dat je eerst vaststelt welke zoekwoorden je gaat gebruiken. Met welke woorden verwacht je dat klant naar jouw producten zoeken? 

IJzersterke titels en subtitels

Het moet voor de zoeker natuurlijk direct duidelijk zijn dat hij in jouw webwinkel vindt wat hij nodig heeft. Dit bereik je door heldere titels en subtitels te gebruiken. Neem sowieso het zoekwoord van je pagina op in dit de titel. Benoem zo veel mogelijk relevante informatie die van toepassing is op jouw product. Maar zorg er wel voor dat de zinnen grammaticaal goed en lekker lopen. Anders herkent google dat je een ‘loopje’ met hem probeert te nemen, en dat waardeert hij niet. 

Wees uniek!

Ook van plagiaat wordt google niet blij. Zorg er dus voor dat de tekst op jouw website uniek is. Zo zal de standaardtekst van de fabrikant van jouw product waarschijnlijk veel te vinden zijn op het internet. Waag je daar dus niet aan. Hoewel het makkelijk en snel is, werkt het juist averechts voor je SEO. Creëer dus unieke content om je producten te omschrijven. Gebruik hierbij tussenkopjes om de tekst voor de lezer ‘behapbaar’ te houden. 

De kracht van beeld

Gebruik je ook afbeeldingen in jouw webshop? Hiermee geef je jouw klanten een beeld bij de verschillende producten. De afbeeldingen kunnen je ook helpen om hoger in google te komen. Je kunt ze namelijk een bestandsnaam geven waarin je (uiteraard weer) je zoekwoord noemt. 

Daarnaast kun je een ‘titel tag’ en een ‘alt tag’ invoeren waardoor je afbeeldingen optimaal gevonden worden door google

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *