Wat is een heading tag?

De heading tag en zijn importantie

Heading tags zijn zeer belangrijk en zorgen voor het staan of vallen van ieder stuk op een website. 

Het zijn kopjes in je HTML-document die helpen bij het vinden van jouw pagina. Ze worden onderverdeeld in zes delen:  h1 tot en met h6 , waarbij de eerste de belangrijkste is voor de zoekmachine.

Hoe gebruik ik koppen?

In de eerste heading tag of  h1 , is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie geeft over jouw product in zo min mogelijk woorden. Dat doe je het best door van de titel een  long tail zoekwoord te maken. 

Op deze manier heb je de meeste kans dat het artikel bij een zoekopdracht naar voren komt. Het moet in één oogopslag alles weergeven wat je te bieden hebt. Tegelijkertijd moet het de zoekmachine helpen jou te vinden. Gebruik van te veel woorden, zorgt er alleen maar voor dat de tekst verdund raakt als het ware.

In de tweede,  h2 , kan je verder verwijzen naar je product. De overige:  h3 tot en met h6 worden gebruikt voor verdere informatie die misschien minder belangrijk is, maar waar wel mensen op scannen als ze de tekst lezen. Voor de zoekmachine zijn deze minder van belang.

Het is niet noodzakelijk om ze allemaal te gebruiken. Het is wel erg belangrijk dat ze in de juiste volgorde worden gehandhaafd en dat je niet één overslaat. Elke pagina krijgt deze indeling, dus als je een nieuwe pagina begint, dan dient deze weer te beginnen met  h1 enzovoort. Gebruik nooit meer dan één eerste kop h1 op je pagina. Denk erover hoe je gevonden wilt worden.

Voorbeeld:

Een voorbeeld:  h1 Is een keyword in de titel belangrijk? /h1 .

Subkop:  h2 Met keyword overige informatie /h2 .

 h3  tot met  h6 : relevante informatie voor de lezer.

Opmaak

Je kunt aan elke kop een opmaak koppelen. Zo kan de eerste kop dikgedrukt, zwart met een lettergrootte van 24 zijn. De volgende kunnen een kleinere lettergrootte hebben. Als de layout van de teksten overal hetzelfde is, geeft dat rust. Dit is vooral belangrijk voor de lezer en niet zozeer voor de zoekmachine.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat heading tags uitermate belangrijk zijn voor een website. Ze zijn nodig om goed gevonden te worden in een zoekmachine én om de lezer de juiste informatie te geven op zo een manier dat hij of zij meteen geïnteresseerd raakt in jouw product. Zonder weg te scrollen, omdat er te veel tekst staat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *