Hoe verbeter ik de vindbaarheid van mijn website

Verbeter de vindbaarheid van uw website met deze handige tips. Hebt u een knallende website maar blijven de bezoekersaantallen achter? Dan wordt het tijd om hier eens mee aan de slag te gaan. Met onderstaande tips kunt u zelf eenvoudig een groot verschil maken.

 

Gebruik goede zoekwoorden

Om te beginnen is het belangrijk om te weten waar u klanten naar zoeken. Een zoekwoorden onderzoek kan hierbij helpen, maar in veel gevallen is dit best voordehandliggend. Met uw website wilt u zoveel mogelijk de ‘vraag’ van de klant beantwoorden. Hoe specifieker uw antwoord, hoe beter de vindbaarheid van je website door de zoekmachines. Uw website geschikt maken voor zoekmachines noemen we ‘SEO’ Search Engine Optimization.

Een goede inleiding is onmisbaar

Bezoekers scannen een pagina meestal kort, op zoek naar een antwoord op hun vraag. De inleiding van uw pagina is het deel dat bezoekers meestal wel helemaal lezen. Zorg er dus voor dat het antwoord op hun vraag daar duidelijk naar voren komt. Maak verder bij de indeling van uw pagina gebruik van korte stukjes tekst met duidelijke kopjes. Voldoende witregels tussen tekst zorgt voor een prettige leesbaarheid.

Woorden zeggen veel, maar een afbeelding…

Door afbeeldingen en video’s in te voegen op uw website wordt uw website een stuk aantrekkelijker en het verbetert de vindbaarheid. Deze bestanden kunt u vaak een tag meegeven. Maak ook hierbij slim gebruik van de zoekwoorden, daarmee helpt u de zoekmachines om uw site beter te vinden.

Update en deel

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om uw website up to date te houden. Plaats regelmatig nieuwe content in de vorm van blogs of nieuwsberichten en deel uw pagina daarna via uw social media kanalen. Op deze manier genereert u meer traffic naar uw website. Hoe meer traffic, hoe beter de zoekmachines uw gegevens kunnen verzamelen en verwerken. Hierdoor wordt de vindbaarheid van uw pagina beter.