Tips voor meer blog reacties

Blog reacties, hoe krijg ik die op mijn website? Iedereen die een website heeft wil natuurlijk gelezen worden. Nog leuker is het blog reacties te krijgen op de site. Het is van belang dat uw website allereerst goed gevonden wordt door zoekmachines. Tips daarvoor staan in een eerder artikel. Hieronder volgen enkele nuttige tips die u direct kunt toepassen.

1. Vorm een identiteit.

Allereerst is het van belang dat u weet wie u bent. Geef uzelf een identiteit waarmee u gevonden wilt worden en die reflecteert waarvoor u staat. Bent u een specialist in iets? Noem uzelf dan specialist.

2. Gebruik uw netwerk

Voormeer blog reacties, mail uw netwerk met een link naar uw website en vraag zoveel mogelijk te delen. Laat uw netwerk en nieuwe klanten weten wanneer u met een nieuw product komt. Zorg dat u online in bedrijfsgidsen komt. Zorg dat u gevonden wordt. Vraag anderen om een link naar uw website te zetten indien relevant. Denk bijvoorbeeld ook aan een vermelding op Openingstijden.nl. Zo weet de zoekmachine ook dat u echt bestaat. Nieuwsbrieven geven de mogelijkheid om klanten up to date te houden.

3. Snelheid van uw website.

Snelheid geeft voordeel. Zorg voor een website die snel is en die er niet eindeloos over doet om op te laden. Investeer daarom in een snelle server. Optimaliseer uw website voor diverse apparaten zoals smartphones en tablets.

4. Forum aanmaken.

Maak een forum aan op uw website. Hier kunnen mensen vragen stellen en u kunt meteen reageren. Op deze manier leert u uw klanten ook kennen en kunt u de website afstellen op hun behoeftes al naar gelang. Neem ook deel aan fora die een relatie hebben met uw product.

5. Social Media gebruiken.

Maak een link naar social media zoals bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. Zet knoppen op uw site waarmee mensen uw inhoud delen op social media. Hoe? Zie bijvoorbeeld www.sunbeams.be/sen/blogtips/link-naar-uw-facebook.html

Maak een Facebookpagina en zet daarop een link naar uw website. Lees wel goed de richtlijnen van Google over wat wel en niet is toegestaan, want u wilt geen boete krijgen.

6. Klantervaringen laten zien.

Laat de ervaring van uw klanten zien op uw website. Zowel de positieve als ook soms de negatieve blog reacties. Dat vergroot de betrouwbaarheid. Niemand is perfect. 

7. Bijhouden van uw website.

Google Analytics is een geweldige bron om het dataverkeer te analyseren. Gebruik de gegevens om uw content aan te passen eventueel. Kijk naar pagina’s en posts die populair zijn. Kopieer niet van de pagina’s (daar staat een boete op), maar kijk wel goed wat hen zo populair maakt en gebruik het in uw voordeel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *