Tips voor interne links

In een tijd waar men zich voortdurend haast, is het creëren van een overzichtelijke website met daarbij adequate doorverwijzingen een múst. Niemand wilt urenlang ronddwalen in een overvloed aan onnodige informatie. Een overzichtelijke website kunt u creëren door gebruik te maken van interne links.

Wat zijn interne links?

Interne links zijn doorverwijzingen die zorgen voor verbinding tussen uw webpagina’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linkjes in een menu of linkjes in een voetnoot. Deze interne links sturen bezoekers door naar andere delen van uw website. Met het gebruik van deze linkjes helpt u de bezoekers dus om gemakkelijk relevante informatie te kunnen vinden.

Waarom zijn interne links van belang?

Het gebruik van interne links is van cruciaal belang om bezoekersaantallen te laten stijgen. Er zijn twee verschillende oorzaken die hieraan ten grondslag liggen. Ten eerste resulteert het gebruik in een hogere vindbaarheid van uw website. Het zorgt er namelijk voor dat google uw website sneller ontdekt en vervolgens kan toevoegen aan zoekmachines. Ten tweede resulteert het in een toename van gebruiksvriendelijkheid van uw website. Bezoekers kunnen namelijk snel spotten waar de voor hen benodigde informatie staat en dit voorkomt onnodige tijdsverspilling en stress. Deze toename in gebruiksvriendelijkheid zorgt er vervolgens weer voor dat bezoekers langere tijd spenderen op uw website en dit zorgt dan weer voor een hogere google waardering. 

 

Hoe verwerkt u interne links op een juiste manier in uw tekst?

Het is belangrijk om verschillende aspecten in acht te nemen bij het verwerken van interne links in uw tekst. Hieronder staan een aantal handige tips opgesomd. 

  • Creëer goede anchorteksten.

Geef uw interne links in relevante begrippen weer. Gebruik een woord dat betrekking heeft op dat waar de link naar doorverwijst. Het gebruik van “Klik hier” is namelijk niet alleen minder uitnodigend, het geeft daarbij ook geen informatie aan google. Het gebruik van juiste anchorteksten vergroot dus weer de kans dat google uw website vindt.

  • Plaats de interne links op een juiste positie.

Interne links die bovenaan een webpagina staan, worden sneller door google ontdekt dan  die zich elders op deze webpagina bevinden.

  • Maak gebruik van cross-linking.

Cross-linking is het wederzijds verwijzen tussen twee webpagina’s met behulp van linkjes. Zo laat u aan google zien welke pagina’s voor u het meest van belang zijn.

  • Link vanuit zowel oude als nieuwe teksten.

Vaak wordt er vanuit nieuwe teksten verwezen naar eerder geschreven teksten. Het is echter zo dat google uw webpagina’s sneller weet te vinden wanneer u dit ook omgekeerd toepast. Pas oude teksten dus aan en verwijs hierin naar uw nieuwe werken.

  • Word niet overenthousiast.

Ondanks het belang van frequent linken, moet u hier als eigenaar van een website niet in doorslaan. Niemand zit te wachten op een tekst vol met onnodige doorverwijzingen. Deze zullen slechts voor verwarring zorgen.

Met het gebruik van deze tips voor interne links bent u op de goede weg naar een vindbare en gebruiksvriendelijke website… en dus naar meer bezoekersaantallen. Iets wat u niet kunt missen aan de start van uw online carrière!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *