een goede paginatitel voor je website

Een goede paginatitel is de eerste stap bij het SEO-proof maken van uw website. Deze zogenaamde ‘title tag’ speelt een belangrijke rol in de vindbaarheid van uw website. U ziet de title tag terug in de titelbalk, in de tabbladen van uw browser en in het zoekresultaat dat Google laat zien. Het geeft aan waar uw pagina over gaat. De paginatitel is voor Google een van de belangrijkste onderdelen voor het ranken van uw website. Slim dus, om extra aandacht aan te besteden aan het kiezen van een geschikte titel. 

Een goede paginatitel is relevant

Zoals gezegd geeft de title tag aan waar je website overgaat; het onderwerp. Dit is handig voor klanten, maar ook voor de zoekmachines. Zorg er dus voor dat u een relevantie titel kiest die met één of een aantal woorden gelijk duidelijk maakt waar de site over gaat. Verwerk ook een of meer belangrijke zoekwoorden in de titel en plaats deze zo veel mogelijk vooraan. Naast de relevantie, speelt ook de lengte van de titel een rol. Natuurlijk kunt u in een langere titel meer informatie kwijt die relevant kan zijn voor Google. Maar langere titels nemen veel ruimte in en lezen minder vlot. Om goed weergegeven te kunnen worden in de zoekresultaten moet u rekening houden met een title tag van tussen de 64 en 70 tekens. Lagere titels worden afgebroken en dat is zonde. 

Wees uniek

Onderzoek eens hoe uw concurrenten het doen met hun title tags. Gebruik dit ter inspiratie en bedenk hoe u zich kunt onderscheiden. Want let op: Google houdt absoluut niet van copycats. Dus wees uniek! Een website bestaat altijd uit meerdere pagina’s. Maak voor elke pagina op uw website een nieuwe unieke titel. Dus niet alleen voor de homepage, maar ook voor de rest van de site. De CMS-systemen doen dit normaal gesproken automatisch. Maar daarmee zijn uw titels dus niet uniek, en laat u echt kansen liggen. Automatisch gegenereerde paginatitels bestaan vaak uit de domeinnaam. In veel gevallen is dit de bedrijfsnaam. Maar wat zegt uw bedrijfsnaam? Wat hebben klanten daar aan en nog belangrijker, wat kan een zoekmachine er van maken? Ja oké, als u toevallig Coca Cola bent, of Apple, dan zegt uw bedrijfsnaam natuurlijk heel veel. Maar in 9 van de 10 gevallen heeft een klant er niets aan. 

Beschrijf wat u doet

Het is veel slimmer om in uw title tag te laten zien wat de klant op uw site vindt. Een goede paginatitel voor uw website beschrijft waar u voor staat. En tenzij u inderdaad Albert Heijn bent, of bijvoorbeeld de Rabobank, dan is uw naam een begrip op zich. Uw bedrijfsnaam heeft dan echt toegevoegde waarde. Maar bent u installatiebedrijf Catus? Ja, wat zegt dat dan? Wat installeert u dan? En hoe gaat u te werk? Dat zijn de dingen die een klant wil weten, en een zoekmachine trouwens ook. Zorg er dus voor de belangrijkste zoekwoorden vooraan in uw title tag staan. Uw bedrijfsnaam kunt u eventueel achteraan nog noemen als u wilt. Plaats dan wel even een scheidingsteken als een punt, een komma of een streepje voor de duidelijkheid. 

 

Een goede paginatitel voor uw website bedenken is dus niet zomaar iets. Maar het is zeker de moeite waard om er even wat tijd aan te besteden. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *