Hoe maak je rijke content tips
Rijke content is een niet al te fraaie vertaling van het Engelse “rich content”. Hiermee bedoelen we in feite tekst die verrijkt is met afbeeldingen, filmpjes, recepten, tabellen en andere zaken. Hiermee maken we de tekst en daarmee de website dus aantrekkelijker voor de lezer. Lezers, en vooral internet gebruikers, staan namelijk niet bekend om hun geduld. Ze zappen supersnel naar een andere pagina. Met rich content is de kans groter dat de lezer langer op uw pagina blijft. Bovendien kan Google er mede uit af leiden waar de pagina overgaat en dat is eveneens goed voor de zoekresultaten. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
Voorbeelden van rijke content
Kortweg verdelen we rijke content onder in blogs, podcast en video’s. Ook foto’s kunnen het kloppende hart van uw website zijn, afhankelijk van de boodschap, het productaanbod of uw diensten. Een bezoeker van uw website wil niet alleen zien wat hij of zij koopt, maar ook vertrouwen hebben in uw webwinkel. Een blog is daarvoor een uitstekende manier en een vorm van rijke content, mits u de blog informatief maakt en verrijkt met links, afbeeldingen, tabellen en videoclips.
Tip 1 Zorg voor scherpe afbeeldingen
Wanneer u zelf mooie afbeeldingen heeft, dan is dat natuurlijk het beste. U bent de eigenaar en hoeft niet bang te zijn dat u een claim wegens copyright aan de broek krijgt. Zorg voor haarscherpe foto’s, niet is zo knullig als een vage foto. Aan de andere kant, gebruik ook weer niet al te hoge resoluties. Afbeeldingen die 3 MB per stuk zijn, maken de website onnodig traag.
Tip 2 Waar vindt u rechtenvrije afbeeldingen?
Op het internet zijn heel veel afbeeldingen te vinden, waarmee u de content van uw website kunt verrijken. Voor sommigen moet u betalen anderen zijn gratis. Pixabay is zo’n website waar u gratis mooie afbeeldingen kunt vinden. Let wel goed op, want soms zijn er beperkingen aan het commercieel gebruik. Vooral wanneer er (herkenbare) personen op staan, kunt u beter een andere foto kiezen.
Tip 3 Maak een instructiefilmpje of leuke videoclip
Broadcast yourself, was de slogan waar YouTube mee beroemd werd. Sindsdien zijn er miljoenen clips geüpload. De vraag is of je dergelijke filmpjes ook zomaar mag gebruiken op je website of blog. Maar wat let u, om zelf een clip te maken? Handig als u iets wilt uitleggen over uw product of dienst, maar ook heel leuk om de website een persoonlijk tintje te geven. Check altijd wel of het filmpje goed genoeg is. Net als met vage foto’s zijn filmpjes met schokkerige beelden en gekantelde camera’s nou niet de rijke content waar weblezers op zitten te wachten.
Tip 4. Zorg voor een correct bijschrift
Google kan geen plaatjes kijken, dus het is noodzakelijk dat u de afbeeldingen van het juiste bijschrift voorziet. Let daarbij op het gebruik van keywoorden, die op die pagina van toepassing zijn. Oftewel het onderwerp van uw pagina moet duidelijk zijn en het plaatje moet daar iets aan toevoegen of verduidelijken. Ook in het bijschrift. Pas dan heb je rijke content.
0 reacties