Disclaimer

Datum laatste wijziging

23-11-2019

Fair Use Policy

FAIR USE POLICY (FUP) ONBEPERKT DATAVERKEER

Kubus Online Diensten hanteert per 23 november 2019 een Fair Use Policy (afgekort tot FUP) voor het onbeperkt dataverkeer welke wij aanbieden bij onze Hosting Professioneel pakket.

De FUP is bedoelt om de hoeveelheid dataverkeer van onze pakketten te begeleiden en hiermee overbelasting van het netwerk en overlast voor andere gebruikers te beperken wanneer dit wordt veroorzaakt door gebruikers die via hun verbinding een grotere hoeveelheid aan dataverkeer gebruiken dan andere gebruikers via eenzelfde verbinding.

Het dataverkeer wordt door Kubus Online Diensten 24/7 gemonitord. Kubus Online Diensten neemt contact op met de gebruiker indien wij constateren dat de gebruikte data, gemeten over een periode van 1 maand, meer is dan 4 maal het gemiddelde dataverkeer van andere gebruikers op eenzelfde pakket.

Samen met de gebruiker wordt vervolgens bekeken welke opties er zijn om het verbruik te verminderen of welke opties beter zullen aansluiten bij de behoefte van de gebruiker. Als de gebruiker een dergelijk advies niet opvolgt dan kan Kubus Online Diensten de toegang (tijdelijk) blokkeren of kosten in rekening brengen indien er vanuit de klant niet meegewerkt word. Uiteraard zal Kubus Online Diensten pas in laatste instantie dergelijke middelen toepassen.